• Skrátené vyučovanie

          • Vzhľadom na vysoké teploty počas tohto týždňa bude vyučovanie až do piatku 25.6.2021 končiť 5. vyučovacou hodinou 12:30.

                                                                                                                         PaedDr. Miroslav Hasch

             

          • Oznam – zápis detí do MŠ a na povinné predprimárne vzdelávanie

          • ZŠ s MŠ Malá Lehota oznamuje, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2021/2022 sa uskutoční:

             

             6. mája 2021 od 13.30 hod. - 15,30 hod.

             

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa zápis uskutoční bez osobnej prítomnosti detí.

                    

                      Zákonný zástupca dieťaťa okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy, prikladá potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní.
                 

             Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Je potrebné vypísať aj elektronickú prihlášku na stránke školy a podpísanú oboma zákonnými zástupcami priniesť na zápis, resp. poslať na emailovú adresu školy alebo poštou.

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľovi ZŠ s MŠ Malá Lehota. 

              Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa  na nasledujúci školský rok vydá riaditeľ ZŠ s MŠ Malá Lehota  písomne do 15. júna 2021. V rozhodnutí o prijatí dieťaťa môže riaditeľ určiť adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt dieťaťa po dobu maximálne troch mesiacov.

               Dieťa, ktoré navštevuje ZŠ s MŠ Malá Lehota pred dovŕšením veku, od ktorého je predprimárne vzdelávanie povinné, pokračuje v povinnom predprimárnom vzdelávaní v MŠ.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné t.j. pre všetky deti, ktoré dosiahnu 5 rokov do 31. 8. 2021 je MŠ povinná.

            Po prijatí detí na základe podmienok vyplývajúcich zo školského zákona sa budú prijímať ostatné deti od najstaršieho dieťaťa po naplnenie kapacity materskej školy.

             

            Pre koho je predprimárne vzdelávanie povinné: (podľa zákona 245/2008 §28a)

            (1) Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, je predprimárne vzdelávanie povinné

            (2) Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá jeden školský rok, ak odsek 3 neustanovuje inak.

            (3) Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne19) o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            (4) Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

            (5) Ak zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia požiada, aby bolo na povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Zaradenie dieťaťa na adaptačný pobyt:

            Z dôvodu ľahšej adaptácie dieťaťa môže riaditeľ MŠ  prijať dieťa na čas adaptačného pobytu, ktoré vydá v  rozhodnutí o prijatí dieťaťa na adaptačný pobyt, ktorý nesmie byť dlhší ako tri mesiace.

          • Oznam o zmene podmienok vstupu do ZŠ s MŠ Malá Lehota od 3.5.2021

          • Vzhľadom na pozitívny vývoj epidemiologickej situácie vláda včera schválila nové uznesenie upravujúce zákaz vychádzania, ktoré prináša ďalšie uvoľnenie opatrení v školstve.

            V bordových okresoch bude platiť od 3. mája 2021 výnimka zo zákazu vychádzania do školy bez potreby preukazovania sa negatívnym testom na ochorenie Covid-19 alebo iným dokladom, napr. o zdravotnej indikácii. Takisto aj vstup do školy bude pre deti a žiakov umožnený bez preukázania sa testom.

            Rovnaká výnimka bude platiť na takúto cestu aj pre sprevádzajúcu osobu. Pri návšteve školy sa teda žiaci nebudú musieť preukazovať negatívnym testom či už svojim alebo svojho zákonného zástupcu.

            Pre červené okresy a ružové okresy nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a takisto nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka navyše platí aj pre zamestnancov školy.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti bude na Edupage hneď ako ho dá k dispozícii min. školstva.

          • Nástup žiakov 5.,6. a 7. ročníka od 26.4.2021

          • Vážení rodičia žiakov na II. stupni,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12.04.2021

            sa  od 26. 04. 2021 obnovuje prezenčné vo všetkých ročníkoch II. stupňa.

            Podmienkou nástupu na vyučovanie je preukázanie sa potvrdením o negatívnom  teste žiaka a jedného zo zákonných zástupcov, žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakom, nie starším ako 7 kalendárnych dní.

            Pri vstupe do budovy školy žiak absolvuje ranný filter - meranie telesnej teploty a dezinfekciu rúk.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti cez EDUPAGE (návod bude na stránke školy):

            Zákonný zástupca každý týždeň predloží cez EDUPAGE/OSOBNE ALEBO PROSTREDNÍCTVOM SVOJHO DIEŤAŤA - vyhlásenie o bezinfekčnosti za seba a svoje dieťa + test/kópiu testu k nahliadnutiu/foto testu v mobilnom telefóne/ foto testu v prílohe vyhlásenia - súbory.

            Prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri:

            Žiaci v základných školách sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím rúška alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky.

            Rozvrh Vám oznámia triedne p. učiteľky.

            Žiaci 5.,6.,7. ročníka, ktorí nechcú v pondelok 26.4.2021 obed v ŠJ sa musia odhlásiť do 23.4.2021.

          • Nástup 8. a 9. ročníka od 19.4.2021

          • Oznamujeme rodičom, že od pondelka 19.4.2021 pokračujeme v nasledovnom  režime vyučovania:

            • 1. stupeň prezenčne
            • prezenčne  žiaci 8. a 9. ročníka
            • žiaci 5. - 7. ročníka pokračujú v týždni od 19.4.-23.4.2021 dištančne (predpoklad ich návratu je 26.4.)

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je:

            • negatívny test žiaka 2.stupňa
            • negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu

            V pondelok pri nástupe do školy je potrebné predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti a kópie testov k nahliadnutiu ( je možné aj elektronickou formou cez EDUPAGE). Žiaci 8. a 9. ročníka budú mať v pondelok 4 triednické hodiny, na ktorých sa dozvedia všetky ďalšie informácie k nasledujúcemu týždňu.

            Žiaci 8.- 9. ročníka, ktorí nechcú v pondelok obed v ŠJ, sa môžu telefonicky odhlásiť do piatku. Ostatní budú automaticky nahlásení na obed v ŠJ.

             

                                                                                                                           PaedDr. Miroslav Hasch, riaditeľ školy

          • Oznam o otvorení ZŠ s MŠ od 15.3.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa základná škola pokračuje v prezenčnom vyučovaní od 15.marca 2021 pre žiakov 1. stupňa a MŠ. Žiaci 2. stupňa sa naďalej učia dištančne.

            Pripomínam povinnosť podať čestné prehlásenie zákonného zástupcu a preukázať sa negatívnym testom alebo potvrdením o výnimke z testovania potvrdenú lekárom každých 7 dní - môžete si ho vytlačiť prípadne poslať v Edupage. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu Vás žiadam pri zmene zdravotného stavu dieťaťa, zákonného zástupcu resp. osoby žijúcej v spoločnej domácnosti o bezodkladné informovanie tr. pani učiteľky alebo riaditeťa školy.

            Ďakujem za spoluprácu a želám všetkým pevné zdravie!

                                                                                                                               PaedDr. Miroslav Hasch

          • Aktuálne informácie k otvoreniu MŠ a ZŠ od 22.2.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa naša základná škola začína prezenčné vyučovanie dňa 22. februára 2021 pre žiakov 1. stupňa a MŠ.

            ŠKD vzhľadom na personálne možnosti v týždni od 22.2. – 26.2. nebude.

            Žiaci 2. stupňa sa naďalej učia dištančne.

            Pripomínam povinnosť odovzdať čestné prehlásenie zákonného zástupcu a preukázať sa negatívnym testom alebo potvrdením o výnimke z testovania potvrdenú lekárom.

            Ďakujem za spoluprácu a želám nám všetkým pevné zdravie a energiu do ďalších náročných dní.

                                                                                                   PaedDr. Miroslav Hasch

             

            P:S. čestné prehlásenie zákonného zástupcu Vám bolo odoslané cez Edupage

          • Aktuálne informácie k otvoreniu MŠ a ZŠ od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa od 8.2.2021 pokračuje v ZŠ dištančné vzdelávanie. Nástup do MŠ a 1.stupňa ZŠ bude po jarných prázdninách, dňa 22.2.2021, po pretestovaní zamestnancov a zákonných zástupcov detí a žiakov.

          • Oznam o možnosti otvorenia 2. stupňa

          • Váž. rodičia žiakov na druhom stupni ZŠ,

                        na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 pred vstupom do priestorov škôl je možnosť otvorenia školy až po preukázaní sa negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 

             

            nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní

             

            Povinnosť preukazovania, sa podľa § 1 ods. 2 vyhlášky č. 32/2020 ÚVZ sa nevzťahuje na:

            1. osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace;
            2. osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie antigénového testu na ochorenie COVID-19 alebo vykonanie RT-PCR testu na ochorenie COVID-19;
            3. osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie;
            4. osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra;
            5. osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit;
            6. osobu, ktorá je onkologickým pacientom po chemoterapii alebo transplantácii, ktorá má leukopéniu alebo osoba s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou);
            7. žiakov a zamestnancov základných škôl pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami;
            8. žiakov a zamestnancov stredných špeciálnych škôl, odborných učilíšť a praktických škôl;
            9. žiakov základných a stredných škôl zo sociálne znevýhodneného prostredia, ktorí sa zúčastňujú školského vyučovania v malých skupinách tvorených z najviac piatich žiakov a jedného pedagogického zamestnanca v období od 7. decembra 2020 do 9. decembra 2020;
            10. pedagogického zamestnanca, ktorý vyučuje v malých skupinách podľa odseku 2 písm. i) v období od 7. decembra 2020 do 9. decembra 2020.

             

            Predloženie dokladu podľa ods. 3 možno nahradiť v prípadoch podľa ods. 2 písm. a) až f) potvrdením o výnimke podľa prílohy, vystavenú poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti; v prípade dieťaťa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria.

            Testovanie je preto potrebné opakovať každých 7 dní.

             

            Otestovať sa musí jeden zákonný zástupca žiaka a žiak samotný.

             

            Svoj súhlas alebo nesúhlas vyjadrite na Oú Malá Lehota

          • Smútočné oznámenie

          •                                                             

                    S hlbokým zármutkom a ľútosťou oznamujeme,  že nás v piatok

                    16.10.2020 navždy opustila naša drahá bývalá kolegyňa, priateľka,

                    skvelá pani učiteľka a predovšetkým dlhoročná riaditeľka ZŠ s MŠ

                                        Mgr. Soňa Petlušová

                    Cítime obrovský smútok a žiaľ, no zároveň i vďačnosť, že nám bolo

                    dopriate poznať tak skvelého, obetavého a dobrosrdečného človeka,

                    akým rozhodne bola. Večná spomienka na ňu zostane v srdciach  nás

                    všetkých  naveky.

                    Kto sa vryje tak hlboko do srdca, nikdy sa z neho už viac nevytratí.

                 

                     Pani riaditeľka naša odpočívajte v pokoji.

             

                                                     Nikdy na Vás nezabudneme.

                                                               Vedenie a kolektív ZŠ s MŠ Malá Lehota

                                                               

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Pokyny k otvoreniu šk. roka 2020/21

          • Vážení rodičia, milí žiaci

                        Oznamujeme Vám pokyny k organizácii výchovy a vzdelávania v základnej škole od 02. 09. 2020 do 20. 09. 2020. Vychádzajú z pokynov a manuálu pre ZŠ s školské zariadenia -  Manual_pre_zakladne_skoly_a_skolske_zariadenia_(26.8.2020).pdf

            Začiatok povinnej školskej dochádzky začína 02. 09. 2020. Otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční v jednotlivých triedach o 8,30 hod.

            Vstup do školy bude počas šk. roka pre všetkých žiakov od 7:30 hod.

            Žiaci 1. stupňa budú vstupovať hlavným vchodom, žiaci druhého stupňa bočným vchodom.

            Žiaci 1. ročníka a MŠ odchádzajú do triedy na úvodné pokyny s triednou učiteľkou ( cca 1 hod. )

            v sprievode jedného zákonného zástupcu !!!

            Žiaci 2. – 9. ročníka odchádzajú do tried  bez sprievodu zákonného zástupcu, v triedach budú oboznámení s organizačnými  pokynmi na ďalšie dni ( cca 1 hod. )

            Podľa pokynov MŠ VVaŠ a hlavného hygienika SR je vstup rodičov a cudzích osôb do budovy školy v čase mimoriadnej situácie zakázaný. Konzultácie si môžu zákonní zástupcovia dohodnúť s vyučujúcimi elektronicky alebo telefonicky a budú sa realizovať v exteriéri.

            Školský klub začína od 7. 9. 2020 po vyučovaní do 15:30 hod. - iba pre žiakov 1.stupňa.

            Zákonný zástupca:

            • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy, resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR),
            • zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, ktoré si odloží do svojej skrinky v šatni) a papierové jednorazové vreckovky (1 velké balenie),
            • dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021,
            • predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie (Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.docx) a dotazník (Zdravotny_dotaznik_a_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx). Toto musí predložiť aj vtedy, ak žiak chýba 3 po sebe nasledujúce dni,
            • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bolo dieťaťu nariadené lekárom všeobecnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestnym príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Žiak:

            • pri vchode si vydezinfikuje ruky, prezuje sa a hneď odchádza do svojej triedy,
            • nezdržiava sa v šatni ani v iných priestoroch školy, nevytvára skupinky,
            • po príchode do triedy si umyje ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko–epidemiologickými nariadeniami,
            • žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, kde prebieha výchovno–vzdelávací proces, /odporúčame aj pre 1. stupeň/
            • počas prestávok sa zdržiava výlučne v triede,
            • nesmie používať plátený uterák (vo WC sú zabezpečené papierové utierky).

            Stravovanie:

            • do školskej jedálne vstupuje žiak s rúškom, skladá si ho len počas konzumácie jedla,
            • príbor si žiak neberie sám,
            • v rade na obed musia žiaci medzi sebou dodržiavať odstup,
            • v jedálni sa zbytočne žiaci nezdržiavajú,
            • polievku a nápoje si žiak nenaberá sám.

            Výchovno–vzdelávací proces:

            • žiaci majú nariadenú povinnú školskú dochádzku,
            • výchovnovzdelávací proces bude prebiehať v nezmenej forme, okrem TV – do 20. 09. sa nesmie používať telocvičňa,
            • aktivity sa budú organizovať tak, aby bolo možné časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok,
            • vyučovanie bude prebiehať v ucelených triedach,
            • prestávky medzi hodinami sa budú tráviť v daných triedach pri priamom vetraní s cieľom eliminovať prechádzanie sa po chodbách alebo v exteriéri,
            • počas hodín budú triedy podľa hygienickoepidemiologických podmienok vetrané.

            Pri podozrení na ochorenie:

            • nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí,
            • ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektoré z možných príznakov COVID19, bezodkladne si nasadí rúško a bude umiestnený do samostatnej izolačnej miestnosti a škola bude kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí si bezodkladne dieťa vyzdvihnú.

            Ďakujeme Vám, že sa budete riadiť týmito opatreniami a nevystavovať seba ani svoje okolie zbytočnému šíreniu ochorenia.

             

            · 

             

             

          • Organizácia vyučovania pre žiakov ZŠ s MŠ Malá Lehota v týždni od 22.6. - 26.6.20200

          • Vážení rodičia a žiaci,

            vzhľadom na situáciu a podmienky dané ÚVZ Vám oznamujem harmonogram a organizáciu dochádzky v poslednom týždni šk. roku 2019/2020:

            - pre žiakov 1. - 5. ročníka sa nič nemení a pokračujú tak ako doteraz

            - v pondelok 22.6.2020 prídu so školy žiaci 9. ročníka / odovzdávanie kníh, triedna agenda atď/

            - v utorok 23.6.2020 prídu so školy žiaci 8. ročníka / odovzdávanie kníh, triedna agenda atď/

            - v stredu 24.6.2020 prídu so školy žiaci 6. a 7. ročníka / odovzdávanie kníh, triedna agenda atď/

            Ukončenie šk. roku a odovzdávanie vysvedčení sa uskutoční v piatok 26.6.2020 - všetci žiaci školy.

            Upozornenie!!!

            Pri nástupe do školy je potrebné priniesť podpísané Vyhlásenie zákonného zástupcu, ktoré nájdete v časti Covid 19.

            V prípade, že v daný deň nemáte záujem o stravovanie v školskej jedálni, je potrebné o tom informovať vedúcu ŠJ najneskôr 7,30 hod. v daný deň!

             

             

             

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Malá Lehota udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov ZŠ a MŠ v dňoch 29. - 30.6.2020  z technických príčin - rekonštrukcia kotolne. Odovzdávanie vysvedčení sa uskutoční v piatok 26.6.2020.

                                                                                                     PaedDr. Miroslav Hasch

          • Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

          • ·  Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

            Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú !!!

            · Odporúčame minimalizovanie zhromažďovania osôb pred základnou školou. Základná škola si zabezpečí organizáciu pohybu osôb pred svojimi vnútornými a vonkajšími priestormi, tak aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.

            · Základná škola v spolupráci so zriaďovateľom zabezpečí každodenný ranný zdravotný filter - ranné meranie teploty žiakov každej skupiny a dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným.

            · Žiak si v šatni do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).

            · Žiak si odchádza umyť ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko epidemiologickými nariadeniami.

            · Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej skupiny v interných a externých priestoroch školy, kde prebieha výchovno -vzdelávací proces.

            · Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít.

            · Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) majú odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu, v ostatných prípadoch nosia rúško alebo ochranný štít.

            · V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina, je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.

            · Odporúčame organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy, alebo mimo neho podľa podmienok školy. V externom prostredí odporúčame vykonávať aj telesno-výchovne aktivity, nie vo vnútornom prostredí telocvične.

            ·  Presuny skupín žiakov, pohyb po chodbách, návštevu toaliet či spoločných priestorov je nutné organizovať tak, aby boli minimalizované kontakty ako medzi skupinami, tak jednotlivcami, vrátane zamestnancov školy.

            · Podľa miestnych podmienok sa skupiny žiakov vonku intervalovo striedajú alebo je určený pre jednotlivé skupiny oddelený priestor.

            · Odporúčame nepoužívať textilné uteráky.

          • Osobitné podmienky a režim pre ZŠ po 1.6.2020

          • Osobitné podmienky a režim pre základnú školu

            1. Všetci žiaci z ročníkov 1 až 5, ktorých rodičia prejavia záujem a prihlásia ich v určenom termíne, budú do základnej školy umiestnení do konca školského roka 2019/2020.
            2. Príchod žiakov do školy bude v čase od 7,35 do 7,55 v závislosti od rozvrhu hodín jednotlivých skupín. Žiaci budú rozdelení do skupín v počte najviac po 20 žiakov.
            3. Samotné vyučovanie bude organizované v rozsahu 4 - 5 vyučovacích hodín, podľa dočasného rozvrhu hodín pre jednotlivé skupiny žiakov. 
            4. Žiaci budú zo školy odchádzať domov po „odstravovaní“.
            5. Zákonní zástupcovia budú akceptovať každodenný zdravotný „ranný filter“. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID – 19) sa žiak nebude môcť zúčastniť na vyučovaní.
            6. V takomto prípade bude rodič s touto skutočnosťou oboznámený a je povinný žiaka bezodkladne vyzdvihnúť.
            7. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            8. Žiaci, s cieľom ochrany pred komunitným šírením ochorenia COVID 19 v základnej škole, prichádzajú a odchádzajú len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti.
            9. Zákonný zástupca:

            · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            · Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020.

             · Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (Covid 19 - dokumenty).

            · V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.