• Oznam – zápis detí do MŠ a na povinné predprimárne vzdelávanie

          • ZŠ s MŠ Malá Lehota oznamuje, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2021/2022 sa uskutoční:

             

             6. mája 2021 od 13.30 hod. - 15,30 hod.

             

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa zápis uskutoční bez osobnej prítomnosti detí.

                    

                      Zákonný zástupca dieťaťa okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy, prikladá potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní.
                 

             Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Je potrebné vypísať aj elektronickú prihlášku na stránke školy a podpísanú oboma zákonnými zástupcami priniesť na zápis, resp. poslať na emailovú adresu školy alebo poštou.

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľovi ZŠ s MŠ Malá Lehota. 

              Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa  na nasledujúci školský rok vydá riaditeľ ZŠ s MŠ Malá Lehota  písomne do 15. júna 2021. V rozhodnutí o prijatí dieťaťa môže riaditeľ určiť adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt dieťaťa po dobu maximálne troch mesiacov.

               Dieťa, ktoré navštevuje ZŠ s MŠ Malá Lehota pred dovŕšením veku, od ktorého je predprimárne vzdelávanie povinné, pokračuje v povinnom predprimárnom vzdelávaní v MŠ.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné t.j. pre všetky deti, ktoré dosiahnu 5 rokov do 31. 8. 2021 je MŠ povinná.

            Po prijatí detí na základe podmienok vyplývajúcich zo školského zákona sa budú prijímať ostatné deti od najstaršieho dieťaťa po naplnenie kapacity materskej školy.

             

            Pre koho je predprimárne vzdelávanie povinné: (podľa zákona 245/2008 §28a)

            (1) Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, je predprimárne vzdelávanie povinné

            (2) Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá jeden školský rok, ak odsek 3 neustanovuje inak.

            (3) Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne19) o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            (4) Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

            (5) Ak zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia požiada, aby bolo na povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Zaradenie dieťaťa na adaptačný pobyt:

            Z dôvodu ľahšej adaptácie dieťaťa môže riaditeľ MŠ  prijať dieťa na čas adaptačného pobytu, ktoré vydá v  rozhodnutí o prijatí dieťaťa na adaptačný pobyt, ktorý nesmie byť dlhší ako tri mesiace.

          • Oznam o zmene podmienok vstupu do ZŠ s MŠ Malá Lehota od 3.5.2021

          • Vzhľadom na pozitívny vývoj epidemiologickej situácie vláda včera schválila nové uznesenie upravujúce zákaz vychádzania, ktoré prináša ďalšie uvoľnenie opatrení v školstve.

            V bordových okresoch bude platiť od 3. mája 2021 výnimka zo zákazu vychádzania do školy bez potreby preukazovania sa negatívnym testom na ochorenie Covid-19 alebo iným dokladom, napr. o zdravotnej indikácii. Takisto aj vstup do školy bude pre deti a žiakov umožnený bez preukázania sa testom.

            Rovnaká výnimka bude platiť na takúto cestu aj pre sprevádzajúcu osobu. Pri návšteve školy sa teda žiaci nebudú musieť preukazovať negatívnym testom či už svojim alebo svojho zákonného zástupcu.

            Pre červené okresy a ružové okresy nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a takisto nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka navyše platí aj pre zamestnancov školy.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti bude na Edupage hneď ako ho dá k dispozícii min. školstva.

          • Nástup žiakov 5.,6. a 7. ročníka od 26.4.2021

          • Vážení rodičia žiakov na II. stupni,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12.04.2021

            sa  od 26. 04. 2021 obnovuje prezenčné vo všetkých ročníkoch II. stupňa.

            Podmienkou nástupu na vyučovanie je preukázanie sa potvrdením o negatívnom  teste žiaka a jedného zo zákonných zástupcov, žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakom, nie starším ako 7 kalendárnych dní.

            Pri vstupe do budovy školy žiak absolvuje ranný filter - meranie telesnej teploty a dezinfekciu rúk.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti cez EDUPAGE (návod bude na stránke školy):

            Zákonný zástupca každý týždeň predloží cez EDUPAGE/OSOBNE ALEBO PROSTREDNÍCTVOM SVOJHO DIEŤAŤA - vyhlásenie o bezinfekčnosti za seba a svoje dieťa + test/kópiu testu k nahliadnutiu/foto testu v mobilnom telefóne/ foto testu v prílohe vyhlásenia - súbory.

            Prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri:

            Žiaci v základných školách sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím rúška alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky.

            Rozvrh Vám oznámia triedne p. učiteľky.

            Žiaci 5.,6.,7. ročníka, ktorí nechcú v pondelok 26.4.2021 obed v ŠJ sa musia odhlásiť do 23.4.2021.

          • Nástup 8. a 9. ročníka od 19.4.2021

          • Oznamujeme rodičom, že od pondelka 19.4.2021 pokračujeme v nasledovnom  režime vyučovania:

            • 1. stupeň prezenčne
            • prezenčne  žiaci 8. a 9. ročníka
            • žiaci 5. - 7. ročníka pokračujú v týždni od 19.4.-23.4.2021 dištančne (predpoklad ich návratu je 26.4.)

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je:

            • negatívny test žiaka 2.stupňa
            • negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu

            V pondelok pri nástupe do školy je potrebné predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti a kópie testov k nahliadnutiu ( je možné aj elektronickou formou cez EDUPAGE). Žiaci 8. a 9. ročníka budú mať v pondelok 4 triednické hodiny, na ktorých sa dozvedia všetky ďalšie informácie k nasledujúcemu týždňu.

            Žiaci 8.- 9. ročníka, ktorí nechcú v pondelok obed v ŠJ, sa môžu telefonicky odhlásiť do piatku. Ostatní budú automaticky nahlásení na obed v ŠJ.

             

                                                                                                                           PaedDr. Miroslav Hasch, riaditeľ školy